Je kunt het beste jezelf worden

[W2D1] – Muziek

Uit: Werkplezier in 7×7 dagen

Muziek kan je vrij snel in een andere stemming brengen, vooral muziek die jou aanspreekt. Experimenteer eens met welke muziek je ontspant, welke muziek je opvrolijkt, welke muziek je inspireert of enthousiast maakt. Het is heel persoonlijk welke muziek dat is.

Dansen op je favoriete muziek werkt extra ontspannend – je hebt dan direct een leuke vorm van lichaamsbeweging.

Zijn er routinematige activiteiten op je werk waarbij je naar muziek kunt luisteren? Of in de trein op weg naar je werk of huis? Het kan een fijne pauze zijn, waarbij je even in je eigen muziekwereldje op bijvoorbeeld je I-pod bent.

Probeer ook eens nieuwe muzieksoorten uit. Er is bijvoorbeeld muziek speciaal gemaakt met het oog op ontspanning, zoals klassieke muziek met natuurgeluiden zoals regen, water of vogelgeluiden op de achtergrond. Het werkt echt! Ook muziek waarbij mantra’s gezongen worden hebben een rustgevende werking.

Zelf muziek maken of zingen hoort hier natuurlijk ook bij. Het maakt niet zoveel uit of je er goed in bent, het is voor je eigen plezier en ontspanning. Ook mantra zingen, waarbij je een korte zin herhaalt, werkt heel ontspannend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s