Je kunt het beste jezelf worden

[W1D6] – Zorg voor een goed dag- en nachtritme

Uit: Werkplezier in 7×7 dagen 

Heb je moeite met in slaap vallen omdat je piekert over de dag? Ga je daardoor steeds later naar bed? Het is toch handiger om te zorgen voor een regelmatig dag- en nachtritme. Je lichaam kan zich daar dan op instellen, ook al lukt het niet altijd om gelijk in slaap te vallen.

Het helpt om je activiteiten vanaf een uur of 21:30 af te gaan bouwen. Geen drukke activiteiten meer zoals intensief sporten, geconcentreerd bezig zijn of een spannende film of boek. Maar juist routineklusjes die een matige inspanning vragen.

Of lees een boek waardoor je ontspant, luister naar ontspannende muziek, doe  een meditatie oefening of leg de dingen voor de volgende dag klaar.

Een vaste routine hebben voor het slapen gaan helpt ook, zoals je kleding strijken en of klaarleggen, opruimen, je klaarmaken voor het slapen gaan.

Sta ook op een regelmatige tijd op, ook al ben je nog moe. Doe wat lichte oefeningen om wakkerder te worden of maak een ommetje.

Het helpt ook om te zorgen dat je een structuur hebt tijdens je dagen, bijvoorbeeld door het plannen van lichaamsbeweging of ontspanningsoefeningen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s