Je kunt het beste jezelf worden

Het afwenden van een burnout

Afgelopen week had ik een afrondend gesprek met een kandidate die in 2014 een individueel traject ‘Loslaten’ bij mij gevolgd had omdat zij een burnout aan voelde komen, en graag aan het werk wilde blijven.

Begin vorig jaar voelde ze zich bijna een zielig vogeltje, met weinig energie en problemen om te slapen. Hectische toestanden op het werk en haar moeilijkheid om grenzen te stellen waren er debet aan. Haar werkgever herkende de drukte wel en wilde ook nieuwe mensen aannemen, maar dat gaat ook niet in 1-2-3. En daarbij was het wel handig als ze beter zou leren om aan te geven wanneer de drukte haar te veel werd, in plaats van te proberen zelf hard door te buffelen.

In het traject leerde ze vooral stil te staan bij zichzelf en zich er bewust van te zijn hoe ze er zelf voor stond. Ze leerde haar rode vlaggen herkennen, zoals ‘me opgejaagd voelen’, geen tijd meer denken te hebben voor een praatje of een lunch. En dan adequate actie te nemen, zoals delegeren en via de juiste kanalen hulp zoeken. Ze leerde weer een stap terug te doen, juist in een situatie van hectiek, waardoor ze de zaken weer meer kon overzien en kalmer kon reageren.

Tevreden kijkt ze terug op het traject, wetende dat ze aan het werk kon blijven en op het nippertje een burnout af heeft kunnen wenden.

Zit jij ook in een drukke situatie op je werk en wil je je meer bewust worden van je eigen signalen dat je op een burnout afstevent? En leren adequaat te handelen zodat je meer energie overhoudt? Er zijn mogelijkheden om een kort of langer individueel traject te volgen, zie op www.reconnect-yourself.nl 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s