Je kunt het beste jezelf worden

Afbeelding

Als je iets waardevol vindt om te doen, zet je je er dan helemaal voor in?

Ga je helemaal voor de activiteiten die jij van waarde, die je belangrijk vindt? Ongeacht of je ervoor betaald wordt, wat anderen er van vinden, hoeveel (vrije) tijd het je kost of hoeveel je ervoor moet leren?

Als we iets waardevol vinden, zijn we extra gemotiveerd om het te doen. En als het dan lukt, dan geeft dat veel voldoening en energie. Dus, ook al denk je dat je niet genoeg tijd hebt, maak wat ruimte voor de dingen die jij van waarde vindt!

Wat je van waarde vindt is voor iedereen anders. Het kan zijn dat je de wereld een beetje mooier wilt maken, of rechtvaardiger, dat je wilt zorgen voor meer verbinding of gezelligheid enzovoorts. Sta er eens bij stil wat jouw top 10 is van waardevolle zaken. Hoeveel ervan vind je in je werk terug? Of in je leven? Kun je ervoor zorgen dat je meer van je top 10 waar kunt maken?

Ook heel klein beginnen om meer van jouw waarden in je leven waar te maken is waardevol.

Tip: maak eens een collage met afbeeldingen die te maken hebben met jouw waarden en hang deze een tijdje op een plek op die je vaak ziet. Deze collage zal je inspireren. Schrijf elke dag de ideetjes die je krijgt op in een boekje dat je speciaal daarvoor gebruikt. Lees alles 1x in de maand weer door. Welke rode draden zie je? Welke (kleine) akties zou je nu al kunnen nemen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s