Je kunt het beste jezelf worden

Emoties: onderdrukken, uiten of loslaten

Het boek De Sedona methode – de weg naar innerlijke balans en persoonlijke vrijheid over emoties:

Het is interessant om naar de emotionele component van vasthouden en loslaten te kijken, en naar de mate waarin ons lichaam wordt beïnvloed door onze gevoelens. Hebt u weleens gemerkt dat mensen vaak hun adem inhouden als ze van streek zijn? Tijdens het ademhalingsproces kan zowel het in- als het uitademen worden belemmerd als men onverwerkte emoties vasthoudt. De meeste mensen hebben ook last van restspanning in hun spieren, waardoor ze nooit volledig kunnen ontspannen. Ook van deze vormen van beperking zijn onverwerkte of onderdrukte emoties de basis.

Maar waarom lopen we vast? Als we onze emoties onderdrukken en onszelf niet de kans geven om onze gevoelens volledig te ervaren op het moment dat ze zich aandienen, blijven ze sluimeren en het ons lastig maken. Doordat we voor onze emoties op de vlucht slaan, geven we ze niet de kans om door ons heen te stromen en veranderingen te veroorzaken of te verdwijnen. Dat voelt niet goed.

Wil je ook leren loslaten met behulp van de Sedona Methode? Loopbaan Energie geeft introducties, cursussen en individuele trajecten loslaten meer info

Agenda met Workshops van Loopbaan Energie

Loopbaan Energie

Clarie van de Langenberg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s